TESSENDERLO

In Tessenderlo werd dinsdag de kolom neergezet van het nieuwe huisdierencrematorium "Adio".

Het project vult de groeiende behoefte in van baasjes die hun dieren een waardig afscheid willen geven. Zo zal het nieuwe gebouw beschikken over diverse ruimtes om in intieme kring afscheid te nemen, en over een polyvalente zaal waar voor meer dan vijftig mensen een afscheidsceremonie kan gehouden worden.

De symbolische eerstesteenlegging vond dinsdag plaats in het bijzijn van bouwheer Bart Gielen, architect Robbert Macours en de aannemer Mathieu Gijbels.

“Steeds meer dierenliefhebbers willen hun geliefd huisdier laten cremeren”, zegt Bart Gielen. “De emotionele band is vaak zo groot dat de baasjes op een gepaste manier afscheid willen nemen. Met de bouw van dit centrum willen we hen de kans geven om het verlies te verwerken zoals dat ook bij de dood van een vriend of familielid gebeurt.”

Het gebouw zal daarvoor over alle faciliteiten beschikken. Zo worden er meerdere afscheidsruimtes gebouwd om in intieme kring afscheid te nemen en komt er een afzonderlijke, grote ruimte waar een afscheidsceremonie kan plaatsvinden voor meer dan vijftig personen. Het gebouw van bijna duizend vierkante meter zal eind maart wind- en waterdicht zijn, en kan in de zomer van 2016 in gebruik worden genomen.